Energieopslag

Door zonnepanelen te combineren met een opslagsysteem kun je jouw eigen energie genereren en opslaan, waardoor je minder afhankelijk wordt van energieleveranciers. In geval van stroomstoringen blijft jouw huis van stroom voorzien, wat zorgt voor gemoedsrust en comfort.

Energieonafhankelijk

Energieopslagsysteem

Zonnepanelen wekken overdag energie op, zelfs wanneer je misschien niet al die energie direct nodig heeft. Met een energieopslagsysteem kun je de overtollige energie opslaan voor later gebruik, zoals ‘s avonds of op bewolkte dagen. Zo maximaliseer je jouw eigen energiegebruik en hoef je minder stroom van het elektriciteitsnet af te nemen.

Verlaag jouw energiekosten

Met een energieopslagsysteem kun je aanzienlijk besparen op jouw energierekening. Door gebruik te maken van jouw zelf opgewekte en opgeslagen energie, hoef je minder elektriciteit van het net af te nemen, waardoor je jouw energiekosten verlaagt.

Milieuvriendelijk

Door te investeren in een energieopslagsysteem draag je bij aan een duurzamere toekomst en verminder je de uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

Verlaag jouw energiekosten

Door gebruik te maken van jouw zelf opgewekte en opgeslagen energie, hoeft je minder elektriciteit van het net af te nemen, waardoor je jouw energiekosten verlaagt.

Sla energie op

Met een energieopslagsysteem kun je de overtollige energie opslaan voor later gebruik, zoals ‘s avonds of op bewolkte dagen.

Veelgestelde vragen

Lees veelgestelde vragen over energieopslag

Wat is een energieopslagsysteem?

Een energieopslagsysteem is een technologische oplossing die elektrische energie kan opslaan voor later gebruik. Dit stelt huizen, bedrijven en zelfs het elektriciteitsnet in staat om overtollige energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze energie later te gebruiken wanneer de vraag hoog is.

Waarom is energieopslag belangrijk?

Energieopslag is belangrijk, omdat het helpt bij het opvangen van schommelingen in de energieopwekking en -vraag. Dit kan het elektriciteitsnet stabieler maken, de integratie van hernieuwbare energiebronnen bevorderen en energie-efficiëntie verbeteren.

Hoe werkt een batterijopslagsysteem?

Een batterijopslagsysteem slaat elektriciteit op in chemische cellen en geeft deze vrij wanneer dat nodig is. Dit gebeurt via een omvormer die gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC) voor gebruik in huishoudelijke apparaten.

Welke soorten energieopslagsystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten energieopslagsystemen, waaronder batterijopslag, thermische opslag, mechanische opslag en chemische opslag. Batterijen zijn de meest bekende vorm en worden veel gebruikt in huishoudens en zakelijke toepassingen.

Welke voordelen biedt energieopslag voor huiseigenaren?

Energieopslag kan huiseigenaren helpen om zelf opgewekte energie van zonnepanelen of windturbines op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor ze minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet en geld kunnen besparen op hun energierekeningen.

Hoe draagt energieopslag bij aan duurzaamheid?

Energieopslag draagt bij aan duurzaamheid door het mogelijk te maken overtollige energie uit hernieuwbare bronnen op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel de vraag aan onze professionals

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

We proberen binnen 48 uur contact met je op te nemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen.