Isolatie

Spouwmuurisolatie is dé oplossing om in de winter je huis behaaglijk warm te houden zonder dat jouw stookkosten omhoog schieten. Of het houdt juist je woning lekker koel op een hete zomerdag.

Comfort

Isolatiemateriaal dat uitstekende thermische eigenschappen combineert met comfort

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat jouw wooncomfort sterk verbetert, dat je minder last heeft van vocht en schimmelplekken en dat jouw woning milieuvriendelijker wordt en dus een beter energielabel krijgt. Daarnaast is het de meest eenvoudige en rendabele manier om te besparen op de energierekening.

Isolatiewaarde en duurzaamheid

Een groot voordeel van Supafil is dat het zowel thermisch als akoestisch isoleert. Het is bovendien erg duurzaam. Dat betekent dat het lang meegaat zonder aan isolatiewaarde in te boeten.

Vochtwerend

Supafil spouwmuurisolatie heeft een lambdawaarde van 0,034 W/mK. Daarmee heeft het de hoogste isolatie prestaties binnen de minerale wollen.

Brandveiligheid

Supafil behoort tot brandklasse A1. Dat betekent dat het isolatiemateriaal niet alleen brandwerend, maar ook onbrandbaar is.

Gezondheid

Dit type glaswol bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas, zonder toegevoegde chemicaliën. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid is het compleet onschadelijk.

Veelgestelde vragen

Lees veelgestelde vragen over isoleren

Spouwmuurisolatie met wol, hoe werkt het?

Een dubbele muur met ruimte ertussen (de spouwmuur) scheidt uw woonkamer van de buitenlucht. Het is belangrijk dat deze spouwmuur goed geïsoleerd is. Dit voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnenkomt. Bij een nieuwbouwwoning wordt de isolatie tijdens de bouw aangebracht. Bij oudere huizen is de spouwmuur vaak ongeïsoleerd. Spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep aan jouw woning. Het is dan ook niet van belang dat je aanpassingen aan jouw woning doet alvorens er geïsoleerd kan worden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het isoleren van mijn huis?

Het isoleren van jouw huis biedt tal van voordelen. Allereerst leidt het tot aanzienlijke kostenbesparingen op energierekeningen. Door warmteverlies in de winter en warmtepenetratie in de zomer te verminderen, hoef je minder te verwarmen en te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast verbetert isolatie het comfortniveau in jouw huis, doordat temperatuurschommelingen worden verminderd. Dit draagt bij aan een aangenamere leefomgeving. Bovendien kan isolatie geluidsoverlast verminderen en de waarde van jouw woning verhogen. Het is een investering die op de lange termijn loont.

Hoeveel geld kan ik besparen door mijn huis goed te isoleren?

De hoeveelheid geld die je kunt besparen door jouw huis goed te isoleren, varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de huidige isolatiestatus van jouw huis, het gekozen isolatiemateriaal, het klimaat in je regio en je energieverbruik. Over het algemeen kunnen energiebesparingen als gevolg van isolatie variëren van 20% tot 50%. Deze besparingen kunnen in de loop van de tijd aanzienlijk zijn, wat de initiële investering in isolatie rechtvaardigt.

Spouwmuurisolatie, ook met andere materialen?

Deze vulgaten zijn meestal niet groter dan de voeg en worden na het isoleren weer netjes weggewerkt. Zoals je mag verwachten van een isolatiebedrijf dat kwalitatief sterk in de markt staat zijn wij in bezit van alle certificaten en betrokken bij diverse brancheorganisaties zoals, onder meer het Insula certificatie en de Isolatiewaarborg. Zo ben je verzekerd van kwalitatieve en duurzame spouwmuurisolatie.

Hoe kan ik controleren of mijn huis goed is geïsoleerd?

Het controleren van de isolatie in jouw huis kan het best worden uitgevoerd door een professionele energie-audit. Tijdens een energie-audit zal een deskundige jouw huis grondig onderzoeken, vaak met behulp van warmtebeeldcamera's om eventuele problemen met de isolatie op te sporen. Ze zullen inspecteren of de isolatie in muren, vloeren, daken en ramen voldoende is. Dit geeft een gedetailleerd beeld van de huidige staat van de isolatie en welke verbeteringen nodig zijn.

Wat is het verschil tussen thermische isolatie en geluidsisolatie?

Thermische isolatie en geluidsisolatie zijn twee verschillende concepten. Thermische isolatie is gericht op het beheersen van de warmteoverdracht tussen binnen- en buitenomgevingen, wat helpt om de temperatuur in een ruimte stabiel te houden. Geluidsisolatie daarentegen richt zich op het verminderen van de overdracht van geluidsgolven tussen ruimtes, waardoor geluidshinder wordt verminderd. Beide zijn belangrijk voor het comfort van een gebouw, maar ze hebben verschillende doelen en vereisen vaak verschillende materialen en technieken.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel de vraag aan onze professionals

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

We proberen binnen 48 uur contact met je op te nemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.